יש לי הרחבה של האאורטה - אבי העורקים, האם מותר לעסוק בספורט, ואם כן באיזה ספורט?

אפתח ואומר, שאין תשובה כוללת זה מותר וזה אסור...כי הרי יש להתאים לכל אחד ואחת את הפעילות שמתאימה לו. הכלל הוא לשמור על לחצי דם נכונים, נורמליים, להימנע ממצבים העלולים להעלות את לחץ הדם לערכים גבוהים. יש להימנע מפעילות פיזית סטרסנטית, ממאמץ פתאומי, מעומס דרסטי על מערכת לב ריאות ועל מערכת השלד.
פעילות גופנית מבוקרת בצורה קפדנית עשויה לחולל בנו שינויים מדהימים כל יום כשעה בין ארבע לשש פעמים בשבוע,.
כל מתאמן בכלל, ובפרט מטופלים שידוע אצלם על תסמונת מרפאן או שידוע על הרחבה של האאורטה יש לברר עם מי שמוסמך לכך, רופא או מאמן כושר מוסמך, מהו דופק המטרה לאימון, ומה הגבול העליון של הדופק אותו לא כדאי לעבור, וכנ"ל עם לחצי הדם.
בואו ניקח מספר דוגמאות: הליכה היא מאוד מומלצת, גם ריצה קלה היא מומלצת גם למרחקים ארוכים, אבל , בתנאי שאנחנו "עובדים" בתחום הדופק המותר. עצימות האימון נקבעת לפי הפרמטרים הנ"ל, ולא לפי הרגשתנו, זה מצוין לומר אני מרגיש היום נהדר, אני מרגיש חזק ,אבל אל תתפתה לאימון סטרסנטי, לספרינט, או לפעילות חדשה שאינך רגיל בה.
רבים ממטופלי שביקרו במשרדי במחלקה ראו את אופני כאן בחדרי ואז עולה השאלה אם מותר לנו לרכב....רכיבה בגבולות הדופק המומלץ הינה מהנה ומשפרת את המערכות השונות בגופנו. מאידך רכיבה תחרותית, לא משנה אם היא נגד השעון או נגד מתחרה אחר הינה אסורה בהחלט וכנ"ל בענפי הספורט האירובי האחרים.
מה לגבי משקולות? הנטייה לכאורה היא להימנע מהרמת משקולות, אבל צריך לבנות תוכנית אימון ספציפית למטופל הספציפי ולהנחות אותו בתרגילים ובמשקלים נכונים. ריצה, רכיבה, שחיה תחרותית, משחקי כדור, כגון כדורגל כדורסל טניס אסורים במידה והם בעצימות גבוהה.